Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jack Friday: Iris Kukka (duo)

June 9, 2023 @ 7:30 pm - 9:00 pm

Toukokuussa käynnistyvä Jack Friday* -klubisarja marssittaa Bar Loosen lavalle vakuuttavan nipun kotimaisen vaihtoehtomusiikin kärkinimiä. Viidestä erillisestä klubi-illasta koostuva tapahtumasarja tarjoaa kattavan ja mielenkiintoisen matkan suomalaisen indie-skenen ja myös blues rockin syövereihin. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

– – –

Viimeisellä Jack Friday -klubilla hennon heleä-ääninen Iris Kukka, jonka sielusta pulppuaa runollisen eteeristä ja juurevaa indie-poppia, joka luo siltoja popin, etnon ja elektronisen musiikin välille. Iris Kukan musiikki saattelee kuulijansa sateenkaaren päähän kätketylle aarrearkulle, tanssimiseen pakottavan rytmin villistä sykkeestä raukeaan kelluntaan maailmankaikkeuden kauneudessa.

Viime aikoina Iris Kukka on inspiroitunut luonnon, elämän ja naiseuden syklisyydestä sekä mystiikasta. Kuitenkin yhtä hyviä laulun aiheita ovat arjen kuvaukset, kuten ostosreissut citymarkettiin kodintekstiilien osastolle. Laulut kertovat unelmista, erheistä, kohtaamisista, oman paikan ja heimon etsimisestä. Iris Kukka silmäilee tarkkanäköisesti ihmisyyden loputtomia värisävyjä, harmaita alueita, mustia myrskyjä ja valkoisia tyveniä.

– – –

Aikataulu:

17.00 ovet ja edullisia after work -herkkuja
19.30 Iris Kukka duo

– – –

Vapaa pääsy!

– – –

Klubit:

5.5. Ben Granfelt
12.5. Honky T. Hyena & Star Marcs
19.5. Rosita Luu
2.6. Suad
9.6. Iris Kukka
– – –

* Jack Daniel’sin tislaamo sijaitsee Moore Countyssa. Kyseinen maakunta on ”kuiva” eli vaikka kieltolaki kumottiinkin Yhdysvalloissa vuonna 1933, päättivät muutamat maakunnat säilyttää lain, joista Moore County on siis yksi esimerkki. Tähän tekee poikkeuksen Jack Danielsin tislaamo, jonka putiikista voi ostaa ”sisustuksellisia viskipulloja”. Tislaamo helpottaa työntekijöidensä kuivuutta jakamalla joka kuun ensimmäisenä perjantaina palkkakuoren kyljessä pullollisen sitä itseään. Tästä perinteestä on kehittynyt Jack Friday, jota kulkee myös nimellä Good Friday. Loosessa toukokuun perjantait ovat äärimmäisen hyviä

Details

Date:
June 9, 2023
Time:
7:30 pm - 9:00 pm