Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Tibble Transsibiriska

4 marraskuun, 2023 @ 9:00 pm - 11:00 pm

20€
Bar Loosessa on marraskuun ensimmäisenä lauantaina luvassa railakas skandi-Balkan-pläjäys, kun Suomen Lapin lahja maailman musiikille Jaakko Laitinen & Väärä Raha kutsuu naapurimaasta Tibble Transsibiriska-orkesterin vieraakseen. Jos Väärät Rahat tekee Balkanin musaa omalla kierteella ja suomeksi, Tibblejen lähestymistapa on sama, mutta ruotsalaisesta vinkkelistä.

Luvassa on siis illan täydeltä tulisia rytmejä, runsaita sovituksia sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. On aika pistää kukka rintaan, tanssikengät jalkaan ja suunnata Looseen!
– – –
Soittoajat:
20.30 ovet
21.00 jompi
22.00 kumpi
– – –
JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA
Yli 20 maassa kiertänyt Jaakko Laitinen & Väärä Raha on vuodesta 2009 musiikin ystäviä ja elämän rakastajia villinnyt Lapland-Balkan-orkesteri. Sen musiikissa lyövät kättä monenlaiset elementit pääraaka-aineina Balkanin säpäkät rytmit ja vanha suomalainen iskelmä. Musiikilliseen maustehyllyyn on vuosien varrella sattunut vaikutteita niin Gruusiasta, Turkista, Lähi-Idästä kuin Kreikastakin. Laitisen sanoitukset kunnioittavat suomalaisen iskelmän parhaimpia perinteitä venyttäen ilmaisua uusille alueille – aiheiden skaala paukkuu perinteisistä lemmenlauluista tietoisuuden ja todellisuuden olemuksen kiperiin pohdintoihin ja pimeän pullon etsintään Peräpohjolan yössä.
.
TIBBLE TRANSSIBIRISKA
”Suurinta romanimusiikkia pienimmästä kylästä” Ruotsalainen musiikkiperintö ja intohimo Venäjän ja Balkanin romanimusiikkiin innoittavat tätä ammattitaitoista orkesteria luomaan uutta musiikkia, joka ei pelkästään saa ihmistä tanssimaan vaan myös osoittaa, mistä kulttuurien välisessä inspiraatiossa on kyse. Sävellykset ovat täynnä energiaa; raskaista, tunnepitoisista soinnuista vilkkaisiin ja vastustamattomasti tarttuviin rytmeihin

Tiedot

Päivämäärä:
4 marraskuun, 2023
Aika:
9:00 pm - 11:00 pm
Hinta:
20€
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/3710407095904644/